ua en ru

УКРОП збирає мітинг під Верховною Радою

УКРОП збирає мітинг під Верховною Радою Фото: мітинг на підтримку Геннадія Корбана в Дніпропетровську

Мітинг запланований на 9:00

Партія "Українське об'єднання патріотів - УКРОП" збирає завтра, 3 листопада, мітинг під Верховною Радою України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби партії.

"Українське об'єднання патріотів - УКРОП" закликає патріотів з усієї України третього листопада зібратися на мітинг під Верховною Радою в Києві на знак протесту проти політичних репресій, за звільнення політв'язнів і захист результатів місцевих виборів. Мітинг розпочнеться о 9 годині", - йдеться в повідомленні.

У партії заявили, що затримання лідера Кропу Геннадія Корбана пов'язано з успіхом партії на місцевих виборах та назвали звинувачення проти нього безпідставними.

Нагадаємо, 31 жовтня СБУ і ГПУ почала спецоперацію по розслідуванню діяльності Геннадія Корбана, його підозрюють в організації злочинної групи, яка викрадала людей. У рамках спецоперації Корбан було затримано, зараз він перебуває в СІЗО. Також він підозрюється в розкраданні 40 млн грн, зібраних для волонтерів АТО.

Корбану пред'явили підозри за чотирма статтями: ст. 255 - створення злочинної організації, ч. 5 ст. 191 - привласнення грошових коштів в особливо великих розмірах; ч. 3 ст. 349 - викрадення людей, ч. 2 ст. 289 - незаконне заволодіння автомобільним транспортом.