ua en ru

"Укрнафті" намагаються безпідставно передати 2 млрд куб. м. газу, - "Нафтогаз"

"Укрнафті" намагаються безпідставно передати 2 млрд куб. м. газу, - "Нафтогаз" Фото: "Укрнафті" передають газ на підставі фіктивного акту

При складанні акту про видобування газу був порушений порядок вилучення майна

ПАТ "Укранафта" було безпідставно передано близько 2 млрд куб. м. газу представником державної виконавчої служби. Про це йдеться в повідомленні управління по зв'язках з громадськістю НАК "Нафтогаз України".

Передача газу, припущено вилученого з підземного сховища ПАТ "Укртрансгаз", здійснювалася державним виконавцем у Києві на підставі фіктивного акту про виконавчу дію.


"Нафтогаз" повідомляє, що при складанні акта було порушено порядок вилучення майна. Акт про видобування природного газу з підземного сховища в західній Україні був складений державним виконавцем у Києві біля центрального офісу "Укртрансгазу".

В спробі оформити вилучення газу держвиконавець керувався судовим рішенням, винесеним Господарським судом Києва в травні 2014 року.

НАК "Нафтогаз України" подала заяву про перегляд рішення у зв'язку з виявленням нових обставин 30 березня 2016 року. "Укратрансгаз" не укладав договір зберігання газу з "Укрнафтою", не приймав такі обсяги газу на зберігання, тому не має підстав передавати газ "Укрнафті".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Газпром" отримав від "Нафтогазу" лист з проханням про відновлення постачань газу.