ua en ru

"Укрнафта" досі не перерахувала дивіденди до держбюджету, - Мінфін

"Укрнафта" досі не перерахувала дивіденди до держбюджету, - Мінфін Заступник міністра фінансів Ігор Уманський

ВАТ "Укрнафта" досі не перерахувала до державного бюджету України дивіденди. Про це заявив перший заступник міністра фінансів Ігор Уманський під час години запитань до уряду у Верховній Раді України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Кошти від "Укрнафти" щодо дивідендів на державну частку до державного бюджету не надходили. Відповідні рішення і щодо відповідних дій органів управління брали, і в тому числі сьогодні ця інформація в залі надавалася Міністерством фінансів, тому відповідні дії вчиняються як Фіскальною службою, яка мала адмініструвати цей платіж, так і органами управління", - сказав Уманський.

Нагадаємо, ввечері 19 березня Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс компанії "Укртранснафта", який пізніше був узятий під охорону київською міліцією.

20 березня Порошенко оголосив догану Коломойському за нецензурні висловлювання на адресу журналіста Сергія Андрушка під офісом "Укртранснафти".

Увечері 22 березня озброєні люди заблокували будівлю "Укрнафти", а навколо неї був споруджений металевий паркан. Коломойський пояснив ці дії "захистом від рейдерства".

Пізніше Порошенко прийняв відставку Коломойського з посади голови ДнепрОГА.