ua en ru

Ukrlandfarming впроваджує систему відео-конференц-зв'язку Cisco

Найбільший в Україні вертикально інтегрований аграрний холдинг Ukrlandfarming упроваджує систему відео-конференц-зв'язку на основі рішень, запропонованих компанією Cisco. Реалізація проекту дозволила істотно підвищити ефективність роботи підприємств холдингу завдяки зниженню тимчасових і фінансових витрат на підготовку і проведення нарад, конференцій, робочих зустрічей як топ-менеджерів компанії, так і керівників профільних департаментів, голів ключових підрозділів.

За словами голови ради директорів агрохолдингу Ukrlandfarming Олега Бахматюка, компанія поставила перед собою завдання перейти на принципово новий рівень спілкування між різними підрозділами. "Ми повинні мати можливість проводити наради на вимогу без фізичної присутності учасників, щоб звести до мінімуму витрати на підготовку і проведення переговорів. Це дозволить нам використовувати робочий час співробітників з максимальною користю для компанії", - підкреслив Бахматюк.

Як відзначили представники Cisco, досвід впровадження відео-конференц-зв'язку в крупних компаніях свідчить про можливість окупити систему за рахунок економії витрат на відрядження, ефективного витрачання робочого часу співробітників, а також за рахунок підвищення якості ухвалення управлінських рішень вже впродовж 6-12 місяців.

Це перший великий проект компанії Cisco в сільськогосподарській галузі, що свідчить про зміну стандартів ведення бізнесу і управління операційною діяльністю в АПК України.

В рамках проекту прем'єр-партнер Cisco компанія Integrity Systems встановила на підприємствах агрохолдингу декілька групових систем, якими оснащені переговорні кімнати усередині організації, більше 300 персональних систем відеозв'язку ЕХ-60 і Е-20. Згідно з планом реалізації проекту, до кінця 2012 року кількість персональних систем відеозв'язку збільшиться до 450, кількість мобільних клієнтів Jabber - до 200 абонентів. Розгорнена мережа дозволяє проводити сеанси зв'язку як серед співробітників холдингу, так і з зовнішніми партнерами і клієнтами організації. У головному офісі Ukrlandfarming побудований сучасний переговорний зал з відеостіною, підключеною до ВКС-системи. Надалі компанія планує використовувати відеоконференцзв'язок у вже існуючому ситуативному центрі, який обладнаний аналогічною відеостіною.

Для організації багатоточкового зв'язку на підприємствах агрохолдингу застосовується відеосервер Cisco Telepresence MCU 4510. Сервери Cisco Telepresence VCS Control і Cisco Telepresence TMS використовуються для реєстрації абонентів, ведення корпоративної адресної книги і звітності по відеотрафіку. Cisco Telepresence VCS Expressway дає можливість безпечного спілкування з відеоабонентами, що знаходяться поза мережею організації. Сервер Cisco Telepresence 2200 VCR дозволяє робити запис відеоконференцій для їх подальшої розсилки і архівації.

Як кінцеві точки в агрохолдингу були встановлені персональні системи EХ60 з сенсорним пультом управління, можливістю використання екрану як монітора ПК і документ-камерою; відеотелефони E20; мобільні клієнти Jabber для оперативного спілкування із співробітниками, що знаходяться поза офісом.

В даний час проект проходить стадію промислового запуску, відпрацьовуються різні сценарії взаємодії усередині системи.

"Бізнес продовжує шукати нові економічні і ефективні способи комунікації і все частіше використовує устаткування для відеоконференцзв'язку. Зі свого боку, компанія Cisco активно розвиває цей напрям і інвестує в розробку рішень, ефективність, надійність і простоту використання яких вже можуть оцінити тисячі компаній по всьому світу", - відзначив Олег Боднар, керівник представництва Cisco в Україні.