ua en ru

"Укрінбанк" звинуватив екс-голову правління в дискредитації фінустанови

ПАТ "Укрінбанк" заявляє про цілеспрямовану інформаційну кампанію з дискредитації установи, організатором якої є колишній голова правління банку Сергій Мещеряк, оголошений в розшук прокуратурою за привласнення 5,6 млн грн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби фінустанови.

"Зараз немає ніяких підстав сумніватися у фінансовій стійкості банку. За результатами першого кварталу 2015 р. прибуток ПАТ "Укрінбанк" склав 91,443 млн грн. Статутний капітал банку за перші три місяці поточного року збільшився на 24,7% - до 505 млн грн. Адекватність регулятивного капіталу на 1 квітня 2015 р. склала 17,84% при нормативних вимогах не менше 10%, поточна ліквідність - 63,79% при нормативних вимогах не менше 40%", - йдеться в документі.

За даними прес-служби, незважаючи на те, що ще в 2010 р. Мещеряк був звільнений з посади голови правління за розкрадання коштів банку, колишній топ-менеджер не залишив намірів повернути собі контроль над фінустановою і продовжує інформаційні атаки. "Щоб дискредитувати банк в очах партнерів, клієнтів, регулятора Мещеряк, який зараз переховується в Росії, фінансує підготовку і поширення завідомо неправдивих матеріалів в електронних ЗМІ, не гребуючи ні відвертими "зливними бачками", ні використанням "втемну" журналістів, які співпрацюють з західними медіа", - йдеться в повідомленні прес-служби ПАТ "Укрінбанк".

"У хід йдуть абсурдні звинувачення у невиконанні міжбанківських договорів, причетності до тіньового ринку валюти, фінансування тероризму. Очевидно, скоро ми прочитаємо про те, що банк став ключовою причиною фінансової та економічної кризи у країні, викликав війну на Донбасі, а його керівники є прибічниками Кремля чи Вашингтона",- додають автори документа.

У прес-службі припускають, що "перекручування фактів і домисли, використані в недавній статті Грехема Стека з видання Business New Europe, яка активно поширюється в інтернет ЗМІ, є частиною кампанії з дискредитації банку". "Зокрема, в недавньому матеріалі про нібито участь "Укрінбанку" в роботі фінансової компанії, що володіє мережею обмінних пунктів, використані неперевірені дані про наявність у банку відділень за адресами таких обмінних пунктів. При тому, що банк закрив відповідні відділення три роки тому на вимогу Національного банку і повністю відмовився від агентських пунктів продажу валюти. Відповідна інформація була надана журналісту на запит у прес-службі банку, однак він вважав за краще не використовувати її у своїй роботі", - додають в "Укрінбанку".

ПАТ "Укрінбанк" в черговий раз підкреслює відкритість для взаємодії зі ЗМІ, а також прозорість ведення бізнесу, йдеться в повідомленні. "Однак ми змушені будемо вдатися до судового захисту ділової репутації у разі продовження активної фази кампанії з дискредитації фінустанови в медіа", - резюмували в прес-службі.