ua en ru

"Укргазпромбанк" куплений іноземними інвесторами

"Укргазпромбанк" куплений іноземними інвесторами Фото: "Укргазпромбанк"

Акції "Укргазпромбанку" викупила Primestar Energy FZE з ОАЕ

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) провів відкритий конкурс серед кваліфікованих інвесторів для виведення неплатоспроможного банку ПАТ "Укргазпромбанк" з ринку, за результатами конкурсу переможцем було визначено компанію "Праймстар Енерджі ФЗЕ" (Primestar Energy FZE), яка запропонувала такий спосіб виведення банку з ринку як "продаж неплатоспроможного банку інвестору". Про це йдеться в повідомленні прес-служби ФГВФО.

Як повідомляється, 7 серпня 2015 р. був підписаний договір купівлі-продажу 100% акцій ПАТ "Укргазпромбанку". Покупець - Primestar Energy FZE - є юридичною особою, створеною за законами Дубая (ОАЕ).

"Компанії Групи Primestar здійснюють діяльність з управління корпоративними правами, а також діяльність у сфері сировинних матеріалів для гідроелектричної, газової промисловості та електропромисловості у всьому світі, що включає також торгівлю вугіллям, сирою нафтою, сталлю, сировинними матеріалами для електростанцій", - сказано в повідомленні.

Договором, зокрема, передбачено обов'язок інвестора у визначені законом терміни здійснити заходи з приведення діяльності ПАТ "Укргазпромбанк" у відповідність з вимогами законодавства України. З метою контролю за процесом виконання інвестором своїх зобов'язань Фонд призначив свого куратора в банк.

Як зазначається, ФГВФО другий раз реалізує такий спосіб виведення неплатоспроможного банку з ринку як продаж неплатоспроможного банку інвестору. Це означає, що показники платоспроможності і ліквідності банку повинні бути відновлені новим власником протягом 30 днів. Завершення процедури капіталізації банку має бути підтверджено результатом інспекційної перевірки НБУ.

Нагадаємо, на початку квітня ФГВФО прийняв рішення ввести тимчасову адміністрацію в ПАТ "Укргазпромбанк". Рішення було прийнято після віднесення НБУ даного банку до категорії неплатоспроможних.