ua en ru

"Укргазенерго" завдала 196 млн грн збитку "Родовід банку", - голова правління

"Укргазенерго" завдала 196 млн грн збитку "Родовід банку", - голова правління Фото: "Родовід банк"

Збиток було завдано в результаті розміщення депозиту даною компанією під 48% річних

ПрАТ "Укргазенерго" завдала 196 млн грн збитку "Родовід банку". Про це сьогодні під час засідання робочої групи з розслідування фактів корупції в уряді заявив голова правління "Родовід банку" Юрій Райтбург, передає кореспондент РБК-Україна.

"У жовтні 2014 року була проведена перевірка окремих аспектів діяльності "Родоводу" за ініціативи Генеральної прокуратури. За рішенням суду Держфінінспекція проводила перевірку, пов'язану з діяльністю певного клієнта "Родовід банку". В результаті Держфінінспекція підтвердила збитки в сумі 196 млн і ще трохи гривень. Ці збитки зараз, в рамках кримінальної справи і господарських судів, стягуються з клієнта. Події 2008-2009 року ... Ця компанія називається "Укргазэнэрго", прізвище засновника я не пам'ятаю",- заявив Райтбург.

При цьому колишній голова Держфінінспекції Микола Гордієнко повідомив, що збитки банку було завдано в результаті розміщення депозиту даною компанією під 48% річних.

"Це був депозит - 552 млн гривень під певний відсоток, там двічі або тричі змінювався відсоток по депозиту вгору. Він дійшов до 48% річних. Поклали депозит, є угода, потім змінили раз річні відсотки, потім другий раз, а потім, по-моєму, третій. І дійсно найбільша ставка - 48% річних. Після цього зняли тіло депозиту і відсотки за депозит. Наскільки я пам'ятаю, відсотки склали десь близько 350%", - також заявив Райтбург.

За словами Райтбурга, такий великий відсоток річних був примарний внаслідок несвоєчасного повернення депозиту.

"Полуформальный підставою було те, що 552 млн "Родовід" не повернув вчасно, тобто це як би штрафні відсотки. Ми оскаржили разом з Міністерством фінансів, виграли всі суди і, я думаю, що ми знімемо ці гроші з них",- заявив Райтбург.

Нагадаємо, 8 травня Мінфін заборонив "Родовід Банку" звітувати за корупцію в Кабміні.