ua en ru

"Укргазвидобування" розриває угоди про спільну діяльність

"Укргазвидобування" розриває угоди про спільну діяльність Фото: "Укргазвидобування"

На сьогоднішній день в судах розглядаються 7 позовів

ПАТ "Укргазвидобування" протягом останніх двох років не уклала жодної угоди про спільну діяльність. Остання була укладена у січні 2014 року. Про це повідомила директор з правових питань підприємства Олена Кобець.

"Новий менеджмент не укладав і сьогодні не планує укладати нові угоди про спільну діяльність з видобутку газу, оскільки такий формат партнерства себе не виправдав. Ми фіксуємо значне падіння видобутку, порушення інвестиційних зобов'язань, зменшення витрат на модернізацію і ремонт обладнання свердловин по операціях СД. Через ці порушеня ми звернулися з відповідними позовами до судів про їх розірвання", - повідомила вона.


За словами Кобець, на сьогодні в судових процесах знаходяться 7 справ. Остаточні рішення, що набрали законної сили, судом ще не винесені. Ще за одним договором тривають досудові переговори, необхідність яких обумовлена арбітражним застереженням за договором.

Загалом на сьогоднішній день у ПАТ "Укргазвидобування" діють 8 договорів про спільну діяльність. Вони укладені: 1 - у 2002 році, 5 - у 2004-му, по одному - в 2007 і в 2014 роках.

Нагадаємо, НАБ опублікувала схему розкрадання коштів в справі "Укргазвидобування".