ua en ru

"Укргазвидобування" відкрила нове нафтогазове родовище в Луганській області

У Луганській області в результаті геологорозвідувальних робіт компанія "Укргазвидобування" відкрила нове нафтогазове родовище - Ольшичне.

У Луганській області в результаті геологорозвідувальних робіт компанія "Укргазвидобування" відкрила нове нафтогазове родовище - Ольшичне. Про це йдеться в повідомленні прес-служби компанії.

У 2013 році була пробурена пошукова свердловина №1.

"При випробуванні свердловини отримано приплив нафти розрахунковим дебітом 2 т/д при середньомісячному рівні приблизно 2150 м. Щільність нафти 0,85 г/см3. Дослідження свердловини тривають. В її розрізі виділено до випробування ще 4 перспективних горизонту", - йдеться в повідомленні.

За оцінкою фахівців Українського науково-дослідного інституту природних газів, перспективні ресурси вуглеводнів блоку, який розвідується свердловиною № 1, становлять близько 500 тис. т умовного палива. Після завершення випробування свердловини планується проведення дослідно-промислової розробки родовища.

ВАТ "Укргазвидобування" - найбільша газовидобувна компанія України, яка веде діяльність в 11 регіонах країни і здійснює повний цикл операцій з розвідки та розробки родовищ, експлуатації і розвідувальному бурінні, видобутку та переробки сировини. На сьогоднішній день на підприємствах компанії працює майже 21 тис. осіб.