ua en ru

"Укргазбанк" виділив 4,6 млн євро на будівництво СЕС у Херсонській області

"Укргазбанк" виділив 4,6 млн євро на будівництво СЕС у Херсонській області Фото: нова СЕС з'явиться в Херсонській області

Еко-кредит надано на 7 років

Державний "Укргазбанк" надав рекордний за обсягом Еко-кредит у сумі 4,6 млн євро на будівництво нової сонячної електростанції (СЕС) в Каховці Херсонської області. Про це повідомляє прес-служба банку.

Згідно з повідомленням, банк забезпечив кредитними коштами компанію, яка експлуатує вже діючу СЕС у Херсонській області, а саме два пускові комплекси загальною потужністю 1,1 МВт, які тільки за два місяці (з липня по серпень 2016 року) згенерували 325 176 кВт / год. Фінансування від держбанку буде спрямовано на будівництво третього пускового комплексу потужністю 5,9 МВт. Кредит наданий строком на 7 років.

alt

Фото: держава виділила кошти на будівництво нової СЕС в Херсонській області

Нова СЕС буде забезпечувати жителів і підприємства Херсонської області екологічно чистою електроенергією за "зеленим" тарифом.

Фінансування таких екологічних та енергоефективних проектів проводиться "Укргазбанком"в рамках реалізації стратегії Еко-банкінгу, метою якої є підвищення енергоефективності економіки України та досягнення її енергетичної безпеки.

Нагадаємо, уряд планує завершити роботу над енергетичною стратегією до кінця року.