ua en ru

"Укренерго" заявляє про захоплення своєї будівлі в окупованій Горлівці

"Укренерго" заявляє про захоплення своєї будівлі в окупованій Горлівці Фото: бойовики захопили будівлю "Укренерго" в Горлівці

ДНР намагається провести "націоналізацію" Донбаської енергосистеми

Озброєні бойовики в окупованій Горлівці Донецької області захопили будівлю Донбаської енергосистеми (ЕС), яка входить до структури державного підприємства "Укренерго". Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Укренерго".

Повідомляється, що 30 червня в Горлівці група озброєних осіб на чолі з "керівником підприємства електромереж" ДНР захопила приміщення Донбаської енергосистеми (ЕС) ДП "НЕК "Укренерго".


"За неофіційною інформацією, ця акція здійснена на виконання розпорядження керівництва окупаційної влади про націоналізацію об'єктів енергетики, що належать Україні. 01.07.2016 року керівники Донбаської ЕС не були допущені на робочі місця. Виконання вказівок законного керівництва ЄС блокується озброєними особами, які знаходяться в приміщенні енергосистеми", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що бойовики змушують технічний персонал писати заяви про перехід в штат створеного сепаратистами підприємства електромереж та виконувати вказівки "керівництва".

"Такі незаконні дії є грубим порушенням мінських угод, законодавства України та прав її громадян", - додали в "Укренерго".

Крім того, "Укренерго" заявляє, що усунення від керівництва кваліфікованих спеціалістів загрожує роботі об'єднаної енергосистеми України, в першу чергу, енергопостачанню окупованого Донбасу.

Нагадаємо, раніше ДНР спростувала намір провести "націоналізацію".