ua en ru

"Укренерго" заявляє про напружену ситуацію з балансом електроенергії на ТЕС

"Укренерго" заявляє про напружену ситуацію з балансом електроенергії на ТЕС Фото: українські електромережі

У компанії не виключають обмеження споживання електрики

ДП НЕК "Укренерго" заявляє про напружену ситуацію з забезпеченням балансу електроенергії на українських теплових електростанціях (ТЕС). Про це повідомляє прес-служба "Укренерго".

"Станом на сьогоднішній день в об'єднаній енергетичній системі України склалася досить напружена ситуація з забезпеченням балансу електричної енергії та потужності. Фактична відсутність вугілля антрацитної групи на теплових електричних станціях, що працюють в основній частині ОЕС України, призводить до максимально можливого використання енергоблоків ТЕС, які в якості основного виду палива використовують газову групу вугілля", - йдеться в повідомленні.

У компанії відзначили, що вищевказана ситуація викликала мінімізацію проведення ремонтних робіт, що "в умовах наближення періоду проходження максимальних навантажень може призвести до підвищеної аварійності, незапланованих ремонтів генеруючого обладнання, поглиблення незбалансованості роботи енергооб'єднання і, як наслідок, необхідності застосування заходів примусового обмеження споживання".

За даними "Укренерго", складські запаси вугілля на ТЕС на 23 липня становлять близько 1 млн 657 тис. тонн.

Нагадаємо, напередодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк доручив провести перевірку "Укренерго".