ua en ru

"Укренерго" включило в роботу нові ЛЕП з підстанції "Київська"

"Укренерго" включило в роботу нові ЛЕП з підстанції "Київська" Фото: ЛЕП

Нові повітряні лінії електропередач включені з підстанції на Київський енерговузол

НЕК "Укренерго" сьогодні, 16 серпня, включило в роботу нові повітряні лінії електропередач - заходи 330 кВ до підстанції 750 кВ "Київська" (Макарівський р-н Київської обл.) на Київський енерговузол (до лінії "Новокиївська-Північна"), передає кореспондент РБК-Україна.

В урочистому заході взяли участь голови Київської облдержадміністрації та Київській міськдержадміністрації, керівник "Укренерго" Всеволод Ковальчук.


Варто відзначити, запуск нових ліній-заходів 330 кВ до ПС "Київська" на Київський енерговузол дозволить повною мірою використовувати ЛЕП 750 кВ "Рівненська АЕС - ПС "Київська".

Підстанція дозволить збільшити навантаження на місто Київ та область, в результаті чого споживачі зможуть отримати більше електроенергії і, відповідно, потужностей.

Голова НЕК "Укрэнерего" Всеволод Ковальчук також нагадав, що у вересні 2016 року заплановано введення в експлуатацію заходу ПЛ 750 кВ Хмельницька АЕС - Чорнобильська АЕС на ПС 750 кВ "Київська" довжиною 135 км.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Укренерго" планує завершити будівництво ЛЕП "Запорізька АЕС - Каховська" до кінця 2017 року.