ua en ru

"Укренерго" планує побудувати нову ЛЕП для живлення півночі Луганської обл

"Укренерго" планує побудувати нову ЛЕП для живлення півночі Луганської обл Фото: Укренерго

Орієнтовний термін реалізації проекту - від 9 до 12 місяців

ДП "Національна енергетична компанія "Укренерго" планує побудувати нову лінію електропередач (ЛЕП) 220 кВ для підвищення надійності живлення півночі Луганської області. Про це повідомили у прес-службі НЕК.

Як зазначається, рішення про це прийнято за результатами робочої зустрічі керівництва "НЕК "Укренерго" та Донбаської енергосистеми з представниками Луганської обласної військово-цивільної адміністрації.

"В результаті переговорів було прийнято попереднє рішення про можливість будівництва нової повітряної лінії 220 кВ до підстанції "Ювілейна", яка буде живитися від ПЛ 500 кВ Нововоронезька АЕС - Донбаська. Орієнтовний термін реалізації проекту - від 9 до 12 місяців", - йдеться в повідомленні.

За даними прес-служби, під час переговорів обговорювалася можливість відновлення повітряних ліній, які були пошкоджені в результаті бойових дій в Луганській області - ПЛ 220 кВ Луганська ТЕС - Ювілейна, ПЛ 220 кВ Михайлівка 330 - Лисичанська, ПЛ 220 кВ Михайлівка-Ювілейна і ПЛ 330 кВ Вуглегірська ТЕС-Михайлівка 330. "Обговорювалося також питання підвищення надійності живлення споживачів півночі Луганської області - територій, підконтрольних Україні", - сказано у прес-релізі.

Нагадаємо, в даний час північ Луганської області живиться від Луганської ТЕС в режимі енергоострову.

Як повідомлялося, збитки "Укренерго" без урахування "сірої" зони становлять близько 500 млн грн.