ua en ru

"Укравтодор" витратив 0,5 млрд дол. кредиту СБ на дорогу Київ-Харків, - нардеп

"Укравтодор" витратив 0,5 млрд дол. кредиту СБ на дорогу Київ-Харків, - нардеп Фото: ремонт доріг в Україні

Реалізація другого проекту ремонтних робіт на ділянці від Лубен до Полтави триває

На реконструкцію дороги Київ-Харків-Довжанський витрачено 494,4 мільйона доларів кредитних коштів, наданих Україні Світовим банком. Про це йдеться у відповіді Міністерства інфраструктури України на запит позафракційного народного депутата, голови підкомітету з питань контролю за дотриманням законодавства у сфері запобігання і протидії корупції органами держвлади та місцевого самоврядування профільного комітету Верховної Ради Юрія Дерев'янка, повідомили у прес-службі парламентарія.

У міністерстві заявили, що в рамках співпраці зі Світовим банком реалізуються два проекти з покращення автомобільних доріг та безпеки дорожнього руху, а саме - реконструкції дороги М-03 "Київ-Харків-Довжанський".

"Перший проект - ремонтні роботи на ділянці від Борисполя до Лубен - вже завершено. Реалізація другого проекту - на ділянці від Лубен до Полтави - триває", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається у відповіді, на 1 травня 2015 р. по першому проекту "Покращення автомобільних доріг та безпеки руху" (угоду про позику було підписано у 2008 р.) було освоєно 318 млн 631 тис. доларів. Невикористаними залишаються 19,649 млн дол.

У рамках другого проекту з поліпшення автодоріг і безпеки руху (угоду підписано у 2012 році) було використано 175,708 млн доларів. Невикористаними залишаються 274,291 млн дол.

Раніше Світовий банк підтвердив намір інвестувати 800 млн доларів у третій проект з розвитку автодорожньої сфери в Україні - ділянку Полтава-Харків дороги М-03 "Київ-Харків-Довжанський". "Про що ми домовилися: поділити цю суму 50 на 50. Половина піде на "Полтава-Харків", а половина піде на ремонт діючих доріг, тому що стан дорожнього покриття в Україні просто жахливий", - заявив наприкінці березня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.