ua en ru

"Укравтодор" отримав держгарантії на 5 млрд гривень на кредити для ремонту доріг

"Укравтодор" отримав держгарантії на 5 млрд гривень на кредити для ремонту доріг Фото: ремонт доріг (Віталій Носач, РБК-Україна)

Кабінет міністрів України затвердив умови залучення кредитних коштів та надання державних гарантій у 2020 році для Державного агентства автомобільних доріг (Укравтодор). Також затверджений перелік об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного середнього ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення у 2020 році.

Відповідна постанова ухвалена на засіданні 18 листопада.

Як зазначається в постанові, Укравтодор здійснює запозичення, зобов’язання за якими забезпечені державною гарантією, на таких умовах:

  • обсяг запозичення - до 5 млрд гривень;
  • строки запозичення - до 15 років;
  • вид забезпечення - державна гарантія.

"Умови запозичення, в тому числі процентна ставка, визначаються у кредитному договорі та/або рішенні про емісію облігацій, проекти яких погоджуються з Мінфіном", - йдеться в документі.

Як повідомляло РБК-Україна, Верховна рада 16 січня 2020 року ухвалила закони щодо державних гарантій для Державного агентства автомобільних доріг України на 19,274 млрд грн.

У травні Державний Укрексімбанк та Державне агентство автомобільних доріг України (Укравтодор) підписали угоду про надання першого траншу фінансування на оновлення доріг в обсязі 5,782 млрд грн із загальної суми 19,3 млрд грн. Сумарно за програмою у 2020 році заплановано відремонтувати та побудувати понад 4 тис. км доріг державного значення.