ua en ru

"Укравтодор" підписав з компанією з Китаю меморандум по ремонту траси Одеса-Херсон

"Укравтодор" підписав з компанією з Китаю меморандум по ремонту траси Одеса-Херсон Фото: "Укравтодор" (РБК-Україна)

В Україні мають намір реконструювати 200 км траси Одеса-Миколаїв-Херсон

Державне агентство автомобільних доріг України ("Укравтодор") та китайська компанія CRBC (China Road and Bridge Corporation) підписали меморандум про співробітництво при реконструкції дороги М-14/Е-58 Одеса-Миколаїв-Херсон. Про це йдеться в повідомленні "Укравтодору".

Повідомляється, що проект реконструкції дороги передбачає розширення траси до 4 смуг і створення об'їзду Миколаєва. Загальна протяжність дороги складе близько 200 км.

"Реконструйована дорога М-14/Е-58 зв'яже найбільші порти України - Одесу, Миколаїв, Херсон, на частку яких припадає до 80% всіх вантажів країни...За попередніми розрахунками, будівництво цієї дороги може стимулювати зростання ВВП України на 1,5-2%", - зазначив керівник "Укравтодору" Славомір Новак.

Меморандум про співпрацю передбачає підготовку техніко-економічного обґрунтування та створення проектних рішень щодо реконструкції дороги М-14/Е-58. Після завершення цього етапу можливе підписання угоди про надання кредиту для реалізації цього проекту одним із державних банків КНР і залучення до виконання робіт провідних компаній світу.

Нагадаємо, раніше Кабмін затвердив виділення додаткових 800 млн гривень на ремонт доріг.