ua en ru

"Укравтодор" обмежив проїзд вантажівкам, важчим 24 тонн

"Укравтодор" обмежив проїзд вантажівкам, важчим 24 тонн Фото: обмеження руху вантажівок (facebook.com/Ukravtodor.Gov.Ua)

За умови підвищення температури до +28 обмеження руху вантажівок триватиме з 10:00 до 22:00

"Укравтодор" запроваджує денне обмеження проїзду українськими дорогами вантажівок, котрі мають вагу понад 24 тонни. Обмеження вступає в дію з травня 2018 року за умови підвищення температури повітря понад +28, йдеться у повідомленні "Укравтодору".

Зазначається, що обмеження руху вантажівок вводяться з метою зменшення руйнувань асфальтобетонного покриття доріг. За умови підвищення температури повітря у денну пору доби вище +28, обмеження триватиме з 10:00 до 22:00.

"Застосовується обмеження та заборону руху автомобільними дорогами загального користування державного значення великовагових транспортних засобів фактичною масою понад 24 тони і навантаженням на вісь більш ніж 7 тонн, крім транспортних засобів, що здійснюють перевезення небезпечних, швидкопсувних вантажів, живих тварин і птиці, а також перевезення, пов’язані із запобіганням або ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій", - повідомляє "Укравтодор".

Для тимчасової стоянки транспортних засобів використовуються 900 майданчиків в смугах відведення доріг та біля об’єктів дорожнього сервісу.

Моніторинг дотримання водіями вантажівок вагових параметрів здійснюватимуть територіальні підрозділи Укртрансбезпеки та обласні підрозділами Національної поліції.

За умов підвищення температури повітря понад +28° С, вступають у дію тимчасові обмеження руху Державне агентство...

Опубліковано Укравтодор 11 травня 2018 р.

Нагадаємо, у Києві в зв’язку із різким потеплінням вводиться обмеження на в'їзд вантажівок масою понад 24 тонни.