ua en ru

Україна спільно з ЄБРР та країнами ЄС планує провести електрифікацію двох залізничних напрямків

Україна планує реалізувати спільно з ЄБРР та країнами-членами Євросоюзу низку проектів щодо розвитку транспортної інфраструктури. Про це повідомив міністр інфраструктури Володимир Козак у ході зустрічі зі студентами Національного транспортного університету України розповів, повідомила прес-служба Мінінфраструктури.

За його словами, Україна разом з ЄБРР, Світовим банком та ЄІБ готує проект електрифікації двох залізничних напрямків Кривбас - Чорне море до портів і Кривбас - Донбас.

Також нині вкладаються значні інвестиції у Кривий Ріг - у розробку кар'єрів.

"За нашими підрахунками, до 2016 р. буде збільшено видобуток руди, а відтак і її експорту, на 5-6 млн ту рік. Тож наша інфраструктура повинна бути готова до цього", - підкреслив Козак.

Також він зазначив, що разом із німецькою компанією HPC Ukraina в Одеському порту реалізовується проект будівництва терміналу на Карантинному молу - у квітні 2014 р. тут буде пришвартовано перше судно.

Крім того, за участю європейських країн діють проекти контейнерних перевезень "Вікінг" та "Зубр" по транспортному коридору Чорне море - Балтійське море.

"А ще ми відпрацьовуємо з чехами, німцями, словаками та росіянами перевезення контейнерними поїздами запчастин технопарків Росії - у Калугу і Нижній Новгород", - зазначив Козак.

"Тобто спільних проектів маємо багато. Зауважу, що з ЄС ми співпрацювали і до за планування угоди про асоціацію. І пауза, взята Урядом у цьому питанні, ніяк не вплине на нашу спільну роботу. Розвиток нашої співпраці не припиняється і не припиниться ", - підкреслив Козак.