ua en ru

В Україну завтра приїде делегація комітету ООН по запобіганню катувань

В Україну завтра приїде делегація комітету ООН по запобіганню катувань Фото: візит делегації триватиме з 19 по 26 травня

Експерти ООН оцінять умови утримання ув'язнених та гарантії їх захисту від жорстокого поводження

Делегація підкомітету ООН з попередження тортур відвідає Україну з 19 по 26 травня. Про це повідомляє прес-служба управління верховного комісара ООН з прав людини.

Наголошується, експертам належить оцінити умови утримання ув'язнених та гарантії їх захисту від катувань та жорстокого поводження.

"Ми хочемо оцінити, наскільки Україна прислухалася до рекомендацій, які ми дали за підсумками свого візиту в 2011 році. Ми рекомендували проведення законодавчої реформи, посилення інституційного нагляду для захисту від катувань, а також забезпечення повного медичного обстеження ув'язнених", - підкреслив глава Підкомітету ООН Малькольм Еванс.


В ході свого візиту в Україну члени делегації зустрінуться з представниками уряду, парламенту і громадянського суспільства. Вони відвідають в'язниця, поліцейські ділянки, психіатричні лікарні та інші закриті місця утримання.

Нагадаємо, в даний час в Україні з робочим візитом перебуває делегація з чотирьох членів Європейського парламенту з метою перевірки використання фінансової допомоги з боку Євросоюзу, що надається Україні для стабілізації та реформування.