ua en ru

В Україну прибуло перше судно з антрацитом із США

В Україну прибуло перше судно з антрацитом із США Фото: порт "Южний" (port-yuzhny.com.ua)

Стивідори планують розвантажити імпортний вантаж за 3 доби

В український порт "Южний" 13 вересня 2017 року прибуло перше судно з імпортним антрацитом із США. Про це йдеться у повідомленні прес-служби порту.

"13 вересня в 02.15 годині до перевантажувального комплексу ДП "Морський торговельний порт "Южний" пришвартувалось судно Ocean Ambitious. На борту балкера 62 тисячі тонн енергетичного вугілля із США для ТЕС ПАТ "Центренерго". Стивідори планують розвантажити імпортний вантаж за 3 доби", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, у найближчий тиждень підприємство планує прийняти чотири судна з вугіллям, загальним об’ємом понад 295 тисяч тонн: одне судно для "Центренерго", два судна для ДТЕК та одне для ТОВ "Єврореконструкція".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що порт "Южний" 8-12 вересня прийме три судна з імпортним антрацитом для українських електростанцій.

"З 8 по 12 вересня у нас пік постачання енергетичного вугілля марки А - надійдуть три судна в порт "Южний", - сказав віце-прем'єр-міністр України Володимир Кістіон, додавши, що вся інфраструктура готова до прийому вугілля.