ua en ru

В Україну прибула друга партія антрациту з США

В Україну прибула друга партія антрациту з США Фото: друга партія антрациту з США (facebook.com/seaportYuzhny)

Судно доставило 60 тисяч тонн енергетичного вугілля

В "Морський торговельний порт "Южний" прибула друга партія антрациту із Сполучених Штатів Америки для ВАТ "Центренерго" у розмірі 60 тис. тонн. Про це повідомляє прес-служба "МТП "Південний" в Facebook.

"МТП "Южний" сьогодні виконує умови договорів з вантажовласниками та доручення Міністерства інфраструктури. Перший балкер з американським вугіллям розвантажений у вересні за рекордні 44 години. Ще за 21 добу завершені завантаження вагонів для ТЕС. За 9 місяців на склади українських електростанцій відправлено 540 000 тонн антрациту. У жовтні підприємство планує пропрацювати ще два судна з антрацитом, загальним обсягом понад 200 000 тонн. Перевантажувальне устаткування і виробничі потужності працюють без зауважень. Я впевнений, що ніщо не завадить нам і надалі ефективно працювати", - зазначив в. о. директора підприємства Віталій Жуковський.

Нагадаємо, в український порт "Южний" 13 вересня 2017 року прибуло перше судно з імпортним антрацитом з США.

"13 вересня в 02.15 годин в перевантажувальний комплекс ДП "Морський торговельний порт "Южний" пришвартувалося судно Ocean Ambitious. На борту балкера 62 тисячі тонн енергетичного вугілля з США для ТЕС ПАТ "Центренерго". Стивідори планують розвантажити імпортний вантаж за 3 доби", - йдеться в повідомленні.