ua en ru

В Україну з Польщі везли велику партію психотропних пігулок

В Україну з Польщі везли велику партію психотропних пігулок Фото: лікарські засоби (Pixabay)

Митники вилучили заборонені речовини

На митному посту "Устилуг" Волинської митниці працівники управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії виявили і припинили спробу незаконного ввезення на територію України значної кількості психотропних речовин. Про це повідомляє прес-служба Державної фіскальної служби України (ДФС).

Згідно з повідомленням, пасажир автомобіля, який в'їжджав в Україну з Польщі смугою руху "зелений коридор" через пункт пропуску "Устилуг", що намагався в рюкзаку, разом з особистими речами, таємно завезти партію таблеток "AКAТAR" і "CIRRUS". За інформацією правоохоронців такі таблетки можуть містити в своєму складі особливо небезпечні психотропні речовини.

У затриманого було вилучено 550 блістерів, де містилося 6600 таблеток "AКAТAR" і 28 блістерів, де містилося 168 таблеток "CIRRUS". Всі таблетки були виявлені під час повного митного огляду за допомогою технічних засобів митного контролю.

У результаті, на підставі ст. 511 Митного Кодексу України, таблетки тимчасово вилучили і була призначена їх експертиза. Також була направлена інформація правоохоронним органам про протиправному діянні, що містить ознаки злочину, що кваліфікується частиною 1 статті 305 Кримінального Кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що поліція Києва затримала шістьох учасників злочинної групи, які збували сибутрамін через мережу Інтернет, аптеки та поштові відділення під виглядом препаратів для схуднення.