ua en ru

Україну очікує прохолодне літо зі штормовими явищами, - Гідрометцентр

Україну очікує прохолодне літо зі штормовими явищами, - Гідрометцентр Фото: Україну очікує прохолодне літо зі штормовими явищами

В Україні влітку очікується нестійка погода

Україну влітку очікує прохолодне літо зі штормовими явищами. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила завідуюча відділенням кліматичних досліджень і довгострокових прогнозів погоди Українського гідрометеорологічного інституту Вазіра Мартазінова, передає кореспондент РБК-Україна.

"У цьому році квітень і травень не такі, як були у попередні роки. У цьому році спостерігається значна нестійкість. Ця нестійкість триватиме весь червень однозначно. В результаті в червні ми не спостерігаємо активного температурного режиму, він дотримується в межах норм. І тільки в середині місяця ми чекаємо спекотні дні. Але знову ж таки ми очікуємо той спекотний день, то прохолодний день і хмарність. Розраховувати на те, що у нас буде жахлива спека в червні, не слід", - розповіла вона.

За її словами, липень також не буде особливо спекотним, очікуються штормові явища.

"Чим насторожує червень - він буде самим напруженим, тому що температурний режим буде нестійким: вранці жарко, ввечері може похолодати до +14, а в середині місяця добре похолодає", - сказала метеоролог.

У серпні температура може трохи піднятися, але з 15 серпня, як зазначила Мартазінова, почнеться похолодання.

Нагадаємо, 4 червня на заході та у центрі України очікуються дощі з грозами, на решті території без опадів, температура вдень від +21 до +31.