ua en ru

Україну турбують проблеми в торговельно-економічних відносинах з РФ, - Азаров

Україну турбують проблеми в торговельно-економічних відносинах з Російською Федерацією. Про це сьогодні під час зустрічі з представниками громадських об'єднань інвалідів повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Звичайно, нас не може не турбувати ситуація в торгово-економічному плані з нашим стратегічним партнером, на якого припадає понад 30% нашого товарообігу, Росією. Для нас це дуже чутливе. Це не просто збереження робочих місць, це пошук тих ресурсів, які необхідні для розвитку. Тому ми зараз робимо все, і Президент, уряд, все від нас залежне, щоб відновити нормальні торгово-економічні відносини", - повідомив Азаров.

Також прем'єр додав, що в Україні дуже політизується питання підписання угоди про асоціацію з Євросоюзом.

"Справа зовсім не у підписанні угоди з ЄС, деякі політизують це питання, його гранично політизують. Кажуть, що якщо не підпишемо - в Європу не підемо, чи підпишемо - завтра будемо в Європі. І та, й інша точка зору невірна. Ми це робимо для себе, перш за все розуміючи необхідність докорінного реформування та модернізації", - додав Азаров.