ua en ru

Українці вважають залежність від іноземних кредитів найбільшою загрозою, - опитування

Українці вважають залежність від іноземних кредитів найбільшою загрозою, - опитування Фото: українці вважають загрозою іноземні кредити

Неприхована збройна агресія, гібридна війна з боку РФ та міжнародний тероризм не суттєво поступаються місцем фінансовим проблемам

Українці вважають залежність від іноземних кредитів, зокрема від МВФ, ЄС та США, найбільшою загрозою. Про це свідчать результати національного соціологічного опитування проведеного Центром Разумкова, повідомляє DW.

"Не військову агресію Росії, а фінансові проблеми, спричинені потраплянням України в боргову залежність від іноземних кредиторів українці вважають основною зовнішньою загрозою національній безпеці країни", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з 5 балів, якими необхідно було оцінити зовнішні загрози, респонденти надали 4,4 бала залежності країни від іноземних кредитів.

За словами директора соціологічної служби Центру Разумкова Андрія Биченка, неприхована збройна агресія, гібридна війна з боку Росії та міжнародний тероризм не суттєво поступаються місцем фінансовим проблемам.

Він також додав, що серед внутрішніх загроз для національної безпеки України найбільш небезпечною українці вважають корупцію включно з крадіжками, нелегальним перепродажем власності, кумівством та тендерними махінаціями.

Крім того, до внутрішніх загроз опитані віднесли тривале перебування країни у економічній кризі та безробіття, насильство озброєних загонів ДНР та ЛНР, олігархічні групи.

Разом з тим, найменшими загрозами українці вважають зростання числа вимушених переселенців - з 5 балів реальність такої загрози респонденти оцінили на 3,2 бала.

"При цьому більше половини опитаних - 55,6% - вважають однаково небезпечними внутрішні та зовнішні загрози незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що держборг України знизився до 67 млрд доларів.