ua en ru

Українці отримали майже 800 витягів про ділянки землі в електронній формі, - Держгеокадастр

Українці отримали майже 800 витягів про ділянки землі в електронній формі, - Держгеокадастр Фото: Держгеокадастр

Витяг з земельного кадастру можна отримати в будь-якому центрі адміністративних послуг

Протягом місяця роботи послуги віддаленого електронного сервісу українці отримали майже 800 витягів із земельного кадастру. Про це заявив голова Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру Максим Мартинюк під час презентації електронної послуги "Надання нотаріусам доступу до Державного земельного кадастру", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми запустили 30 червня, якщо не помиляюсь. Вона місяць повноцінно працює, тому що ми запускали область за областю. І за перший місяць роботи ми видали 780 витягів в такому режимі віддаленого електронного замовлення", - повідомив він.

Він нагадав, що витяг з земельного кадастру, замовленого з допомогою електронного сервісу на сайті публічного кадастрової карти, можна отримати в будь-якому центрі адміністративних послуг.

"Можна вдома за своїм робочим домашнім комп'ютером замовити і оплатити витяг з Державного земельного кадастру, а отримати в будь-якому зручному для вас центрі надання адмінпослуг", - сказав він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Держгеокадастр підключив до бази даних Державного земельного кадастру першого нотаріуса.