ua en ru

Українці залишаться без субсидій, якщо допустити маніпуляції з їх розміром, – "Наш край"

Українці залишаться без субсидій, якщо допустити маніпуляції з їх розміром, – "Наш край" Фото: Олександр Мазурчак

Закріплення максимального розміру субсидії, яка буде надаватися на послугу з утримання будинків, несправедливо і в черговий раз вдарить по кишенях українців. Про це заявив співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

За його словами, пропозицію встановити максимальний розмір субсидії, наданої на утримання будинків, на рівні 3,52 грн./кв. м, є несправедливою і вдарить по кишенях українців.


"З 1 липня мешканцям багатоповерхівок, які не визначаться з формою управління будинком, місцеві влади призначать керуючого. На сьогодні ніяк не обмежений тариф, який може бути встановлений таким керуючим. Це може призвести до ситуації, коли субсидія буде покривати лише незначну частину витрат людей, всі інші доведеться оплатити самостійно", – зазначив Олександр Мазурчак.

На думку співголови партії "Наш край", такий підхід є дискримінаційним, оскільки на сьогодні тариф на утримання будинків часто перевищує запропонований Мінрегіоном розмір, досягаючи в окремих випадках 13 грн/кв. м.

"Система субсидування населення за послуги ЖКГ покликана допомогти найбільш незахищеним верствам населення в умовах зростання тарифів на житлово-комунальні послуги. Тому ми пропонуємо уряду закріпити верхню межу вартості послуг з утримання та управління будинком, яку не зможе перевищувати керуючий. На цьому ж рівні повинна надаватися субсидія", – повідомив він.

"Уряд має визначитися, на чиєму він боці – комунальних олігархів або громадян", – резюмував Олександр Мазурчак.

Нагадаємо, раніше "Наш край" виступив з ініціативою відстрочити мінімум на півроку введення норми про обов'язковість призначення керуючого виконавчим органом місцевої ради тим багатоповерхівок, мешканці яких не визначаться з формою управління до 1 липня 2016 року.