ua en ru

Українці назвали можливі кандидатури на пост глави Помісної церкви

Українці назвали можливі кандидатури на пост глави Помісної церкви Фото: патріарх Філарет (РБК-Україна)

Поки найбільшою підтримкою користується київський патріарх Філарет

Відносна більшість українців (30%) вважають, що очолити Єдину помісну церкву повинен патріарх Філарет (УПЦ КП) Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на дані опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного наприкінці вересня - на початку жовтня 2018 року.

Крім того, 7% респондентів вважають, що головою має стати митрополит Онуфрій (УПЦ МП), 3% - митрополит Макарій (УАПЦ).

Ще 11% вважають, що жоден з них не повинен очолювати Помісну церкву, а 42% поки не сформували з цього питання своєї думки.

Серед тих, хто позитивно ставиться до створення Єдиної помісної церкви, тенденції підтримки можливих керівників цього утворення схожі: патріарх Філарет користується підтримкою 50%, митрополит Онуфрій - 5%, митрополит Макарій - 4%. У третини цій категорії поки що немає думки про можливе чолі єдиної помісної церкви.

Українці назвали можливі кандидатури на пост глави Помісної церквиСоціологічна група "Рейтинг" провела опитування 27 вересня - 4 жовтня 2018 року серед 2000 респондентів по всій Україні крім окупованих Росією територій. Помилка репрезентативності дослідження не більше 2,2%.

Нагадаємо, 11 жовтня Синод Константинопольського патріархату зняв анафему предстоятеля Української православної церкви Київського патріархату Філарета та підтримав продовження надання автокефалії Україні.

Зазначимо, що за даними опитування Соціологічної групи "Рейтинг", більшість громадян (54%) позитивно ставляться до ідеї створення в Україні єдиної помісної церкви, протилежної думки дотримуються 19% респондентів, висловлюються байдуже про це - також 19%.