ua en ru

Українці почали масово купувати нерухомість у Польщі

На першому місці серед іноземних покупців польської нерухомості виявилися німці з 27%, на другому місці - українці (17%), на третьому - британці (13%).Британці протягом декількох років займали другу позицію, але в 2013-14 рр. кожним десятим покупцем-іноземцем в Польщі був громадянин України.

На першому місці серед іноземних покупців польської нерухомості виявилися німці з 27%, на другому місці - українці (17%), на третьому - британці (13%).

Британці протягом декількох років займали другу позицію, але в 2013-14 рр. кожним десятим покупцем-іноземцем в Польщі був громадянин України.

Далі в рейтингу розташувалися французи, італійці і росіяни. На частку останніх в операціях з нерухомістю припадає 7%. В останні роки іноземці все активніше купують у Польщі нерухомість.

З 2009 року іноземці придбали у Польщі понад 15 тисяч квартир. Ще недавно на такий тип угод припадав усього 1% від загальної кількості угод на ринку.

Проте вже наступного року цей показник може зрости до 5%, прогнозують експерти. Найбільше іноземців цікавлять квартири у Варшаві та Мазовецькому воєводстві, на які припадає майже 40% від загальної кількості договорів купівлі-продажу. Популярні також Вроцлав, Краків та Гданськ.

Польські аналітики прогнозують, що все частіше нерухомість в Польщі будуть купувати росіяни і українці. Причиною тому служить нестабільна економічна ситуація в обох країнах, яка стимулює громадян інвестувати свої гроші в нерухомість в недорогий і близькою країні-члені ЄС. Як сообщалосьранее, нерухомість в Україні в 2015 році може значно подешевшати.
Водночас, як наголосили експерти, купівельна спроможність українців вже істотно знизилася.
Джерело: Вести Бізнес