ua en ru

Українці в I кв. заплатили 15,1 млрд грн за ЖКГ-послуги, - Мінрегіон

Українці в I кв. заплатили 15,1 млрд грн за ЖКГ-послуги, - Мінрегіон Фото: Українці у січні-березні сплатили за послуги ЖКГ більше 15 млрд грн

Це 99,1% нарахованих за звітній період сум

У січні-березні 2015 р. населення України сплатило за житлово-комунальні послуги 15,1 млрд грн. Про це повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України (Минрегион) з посиланням на інформацію від Державної статистичної служби.

У повідомленні йдеться, що 15,1 млрд грн становить 99,1% нарахованих за цей період сум. Одночасно з цим, заборгованість населення за споживання житлово-комунальних послуг на підприємствах усіх форм склала 12,6 млрд грн (станом на 1 квітня 2015 р.).

Серед регіонів найвищий рівень оплати житлово-комунальних послуг у січні був у Івано-Франківській, Вінницькій, Чернівецькій та Київській областях. Найнижчий - у Харківській, Дніпропетровській і Херсонській.

Як повідомляє прес-служба Мінрегіону України з посиланням на Держстат, за обсягами заборгованостей (дані на 1 квітня 2015 р.) "лідирують" Дніпропетровська (2298,3 млн грн) і Харківська (1805,1 млн грн) області, а також Київ р. (1552,2 млн грн). За той же період, самі невеликі суми заборгованостей у Чернівецькій (71,2 млн грн), Івано-Франківській (71,6 млн грн.), а також Хмельницькій (84,6 млн грн) областях.

Нагадаємо, що комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства наполягає на перегляді тарифів на ЖКГ-послуги.