ua en ru

Українці за 10 днів підписали 304 тис. договорів з сімейними лікарями

Українці за 10 днів підписали 304 тис. договорів з сімейними лікарями Фото: Павло Розенко (РБК-Україна)

Майже 265 тис. громадян уже обрали свого лікаря

Українці підписали 304 тис. договорів в рамках кампанії "Лікар для кожної родини". Про це повідомив віце-прем'єр-міністр Павло Розенко, передає "Урядовий портал".

"З 1 квітня медична реформа почала запроваджуватися на місцях, і зараз головне завдання місцевої влади по всій країні - забезпечити для людей можливість вільно обрати свого лікаря", - зазначив Розенко.

Також Розенко повідомив, що станом на ранок 10 квітня 2018 підписано 304 тис. декларацій, майже 265 тис. громадян вже обрали свого лікаря: терапевта, педіатра та сімейного лікаря.

"Сьогодні в системі вже є 1032 заклади по всій Україні. В кожній області є міста, де громадяни вже можуть підписати декларацію", - зазначив він.

За словами Розенка, найбільше декларацій підписано в Закарпатській області, місті Києві, Донецькій, Чернівецькій та Полтавській областях. Найменша кількість - у Херсонській, Черкаській, Рівненській, Сумській та Чернігівській областях.

Нагадаємо, в Україні на початку квітня стартувала медична реформа. Зокрема, починається перший етап реформи - з вибору лікаря первинної медичної допомоги в рамках кампанії "Лікар для кожної сім'ї".