ua en ru

На українську "дочку" Ощадбанку з'явився ще один покупець

На українську "дочку" Ощадбанку з'явився ще один покупець Фото: у Ощадбанку з'явився ще один покупець (РБК-Україна)

Банк хоче купити білоруський бізнесмен

На купівлю української філії російського Ощадбанку з'явився новий претендент – білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня. Про це повідомляє російське РБК.

Як повідомляється, сам Прокопеня через свою прес-службу підтвердив агентству такі наміри. При цьому бізнесмен відмовився від додаткових коментарів.

За даними РБК, купівля, якщо її схвалять регулятори, буде проходити через підконтрольну Прокопене компанію VP Capital. У свою чергу сама компанія планує придбати філія не безпосередньо, а через білоруський Паритетбанк, який на даний момент належить державі. Однак, повідомляє джерело, VP Capital знаходиться на стадії завершення угоди з придбання 99,83% в ньому.

За його словами, саме Паритетбанк 30 червня подав заявку в Нацбанк України на погодження придбання української "дочки" Сбербанку.

У прес-службі Ощадбанк" не стали ні спростовувати, ні підтверджувати факт зацікавленості структур Віктора Прокопени в українській дочці банку.

Нагадаємо, російський Сбербанк спростував повідомлення про те, що операція з продажу його підрозділи в Україні структурам Григорія Гусельникова і Саїда Гуцерієва носить безгрошовий характер.

Раніше повідомлялося про те, що Сбербанк Росії продасть свою українську "дочку" консорціуму за участю латвійського Norvik Banka і білоруської компанії.