ua en ru

Українському малому і середньому бізнесу потрібно надавати пільгові кредити, - експерт

Українському малому і середньому бізнесу потрібно надавати пільгові кредити, заявив голова ради Міжнародного інституту бізнесу, колишній заступник голови Національного банку Олександр Савченко, передає «Радіо Свобода».

«В усіх країнах в умовах кризи уряди почали шалену підтримку малого і середнього бізнесу, бо саме він постраждав найбільше. Наприклад, у Німеччині банк розвитку KFW тільки в минулому році видав на малий і середній бізнес 27 млрд євро. У нас і 27 млн євро не було видано. Місцева і центральна влада Німеччини і всіх країн світу гарантують комерційним банкам кредити, які вони дають малим бізнесменам. Таких гарантій вимагають наші банки, щоб вони могли почати масове кредитування нашої економіки», - сказав О.Савченко.

За його словами, Міжнародний інститут бізнесу готує для уряду рекомендації, як без залучення додаткових грошей стимулювати банківську систему, «повернутися обличчям до малого бізнесу і дати йому фінансів, тому що без фінансів ситуація не покращиться». Цю наукову програму фінансує німецький уряд.