ua en ru

На українському телеканалі іномовлення запустили ефір кримськотатарською мовою

На українському телеканалі іномовлення запустили ефір кримськотатарською мовою Фото: в Україні запустили ефір кримськотатарською мовою

Її ефір займає півгодини

В Україні відбувся запуск кримськотатарської редакції каналу іномовлення UA|TV. Про це сьогодні під час прес-конференції повідомила генеральний директор ДП "Мультимедійна платформа іномовлення України" Людмила Березовська, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас вже на іномовленні є ефір на арабській мові протягом півгодини, який виходить вранці і повторюються ввечері, і ось ми нарешті запустили ефір кримськотатарською мовою. Це так само півгодини вранці і півгодини ввечері", - заявила Березовська.

Так, редакція буде готувати щоденні новини кримськотатарською мовою. Крім того, планується трансляція проектів про досягнення України у сфері культури і туризму.

За словами Березовської, на початку 2017 року на іномовленні планується запустити багато нових проектів, які стосуються життя в Україні.

Нагадаємо, у Криму продовжили арешт заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтему Чийгозу до квітня 2017 року.