ua en ru

МЗС України засудив продовження арешту Грибу російським судом

МЗС України засудив продовження арешту Грибу російським судом Фото: МЗС України (РБК-Україна)

Російська сторона виявила антигуманне ставлення до Павла Гриба

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з рішенням у середу, 18 жовтня, Жовтневого районного суду р. Краснодар (Росія) продовжити до 4 січня 2018 термін утримання під вартою Павла Гриба. Про це йдеться в повідомленні міністерства.

"Безпідставне утримання П. Гриба під вартою в СІЗО м. Краснодар за сфабрикованим звинуваченням є черговим свідченням політичного характеру справи", - заявили в українському МЗС.

У міністерстві зазначили, що російська сторона несе повну відповідальність за життя і здоров'я Гриба, оскільки демонстративно відмовила в обстеженні стану здоров'я юнака українськими лікарями на виконання рішення Європейського суду з прав людини, а також проявила антигуманне ставлення до Гриба.

"МЗС України вимагає негайно звільнити Павла Гриба і закликає міжнародне співтовариство, правозахисні організації засудити жорстоке поводження російської сторони з незаконно затриманим українцем П. Грибом і посилити тиск на Російську Федерацію для його звільнення", - додали в міністерстві.

Нагадаємо, начальник Управління консульської забезпечення Департаменту консульської служби МЗС України Василь Кирилич заявив, що зустріч заарештованого в Росії Павла Гриба з українськими лікарями має відбутися за умов російської сторони.