ua en ru

Українсько-американська ракета вивела на орбіту корабель. Він поповнить запаси для МКС

Українсько-американська ракета вивела на орбіту корабель. Він поповнить запаси для МКС Фото: українсько-американську ракету Антарес запустили в США (twitter.com/NASA_Wallops)

У суботу, 19 лютого о 19:39 за київським часом відбувся черговий успішний пуск ракети-носія "Антарес" з космодрому Воллопс у Вірджинії. Це сімнадцята місія (NG-17) за час існування проекту.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на пресслужбу ДП "Південмаш".

За традицією, кожна місія присвячена людині, яка зробила вагомий внесок у пілотовані космічні польоти. Цього разу космічний корабель Cygnus названо на честь Пірса Селлерса, колишнього астронавта NASA і відомого кліматолога.

Місія NG-17 проводиться для поповнення запасами Міжнародної космічної станції. Космічний корабель Cygnus доставить на борт станції приблизно 3,7 тонни вантажу для астронавтів.

Також цього разу корпорація Northrop Grumman вперше виконає роботи з відновлення орбіти МКС. Атмосфера Землі впливає на станцію, внаслідок чого висота орбіти поступово зменшується і вимагає коригування. Роботи будуть виконані за рахунок рушійної установки вантажного корабля Cygnus, поки він буде пришвартований до МКС.