ua en ru

Український ринок ПК скоротився в I кв. більш ніж удвічі, - IDC

Український ринок ПК скоротився в I кв. більш ніж удвічі, - IDC Фото (EPA/UPG): ринок персональних комп'ютерів в Україні продовжує скорочуватися

Тенденція до скорочення ринку збережеться і в наступних кварталах

У першому кварталі 2015 р. в Україну було поставлено 126 тис. персональних комп'ютерів, що на 53,6% менше, ніж за аналогічний період минулого року. Про це з посиланням на результати досліджень українського офісу IDC повідомили у прес-службі компанії.

Поставки настільних систем впали на 59% і склали до 45 тис. Шт. При цьому частка моноблоків виросла до 4,7% (рік тому - 3,4%). Ринок мобільних ПК відзвітував спадом на 50%, до 81 тис. пристроїв. З огляду на слабкий попит на ІТ-техніку дистриб'ютори намагалися завозити найбільш доступні моделі, так у структурі поставок ноутбуків на моделі вартістю до 400 дол. припало більше 63% портативних ПК.

"Загострення бойових дій на сході, різкі коливання курсу гривні (і, як наслідок, зростання цін), падіння купівельних здібності і настроїв - все це негативно відобразилося на поставках техніки", - зазначає аналітик IDC Ірина Мельничук.

Український ринок ПК скоротився в I кв. більш ніж удвічі, - IDC

Враховуючи поточну ситуацію в економіці України, тенденція до скорочення ринку ПК збережеться і в наступних кварталах цього року.

Нагадаємо, у 2014 р. ринок персональних комп'ютерів в Україні скоротився на 53% - поставки в Україну склали майже 1,12 млн. пристроїв.

Раніше повідомлялося, що ЄБРР має намір у 2015 р. створити фонд прямих інвестицій в українські IT-технології.