ua en ru

Український посол розкритикував візит австрійських політиків в окупований Крим

Український посол розкритикував візит австрійських політиків в окупований Крим Фото: МЗС України

Австрійські політики повинні керуватися зобов'язаннями своєї країни

Австрійські політики, які відвідали організований російською владою "Форум друзів Криму", порушили нейтралітет Австрії та рішення Європейського союзу. Про це заявив посол України в Австрії Олександр Щерба, передають "Крим.Реалії".

"Коли Ренат Параламов розповідав про невимовні страждання, через які йому довелося пройти, заступник бургомістра Лінца Детлеф Уиммер і новообраний член парламенту Ганс-Йорг Йеневайн розкладали свої речі в люксових номерах ялтинського готелю, куди вони прибули, щоб засвідчити підтримку російської анексії Криму", - зазначив дипломат.

Він також зазначив, що австрійські політики повинні керуватися зобов'язаннями своєї країни, а не тільки власними моральними критеріями.

"У випадку Австрії, це, мабуть, нейтралітет і рішення ЄС. На мою думку, панове Уиммер і Йеневайн порушили і перше, і друге. Якщо ти виступаєш за "визнання легітимного характеру" кримського аншлюсу, то це суперечить не тільки європейській політиці, але і австрійської політики нейтралітету", - додав Щерба.

Зазначимо, "Форум друзів Криму" пройшов в Ялті 6-8 листопада.

Нагадаємо, лідер ультраправої Австрійської народної партії Хайнц-Крістіан Штрахе назвав окупований Крим частиною Російської Федерації і заявив, що цей факт слід врешті-решт прийняти.