ua en ru

Український фондовий ринок відкрився обвалом основних індексів

Український фондовий ринок відкрився обвалом основних індексів. Індекс "Української біржі" станом на 11:24 просів на 8,75%, ПФТС - на 3,63%.
За першу годину торгів індекс УБ опустився більше, ніж за весь вчорашній день. Акції всіх компаній, що входять в його кошик, торгуються в негативній зоні: "Донбасенерго" обвалився на 24,05%, "Концерн Стирол" - на 20,18%, "Західенерго" - на 15,77%, "Мотор Січ" - на 14,23% і т.д.
На ПФТС положення не втішний - котирування шахти "Комсомолець Донбасу" впали на 16,59%, "Азовсталі" - на 13,44%, "Стахановського вагонобудівного заводу" - на 13,15%.
Відзначимо, вчора торги на "Українській біржі" закрилися падінням індексу UX на 8,28%, на ПФТС - падінням індексу на 6,19%. Такий обвал відбувся на тлі зниження на всіх світових майданчиках після пониження S & P кредитного рейтингу США до АА +. Незважаючи на те, що рейтингове агентство опублікувало цю новину в п'ятницю ввечері, після закриття торгів - для того, щоб за вихідні настрій інвесторів заспокоїлося - провідні фондові біржі закрилися в значному мінусі. Не врятувало ситуацію навіть заява глави Європейського Центробанку Жан-Клода Тріше про рішення банку викуповувати італійські та іспанські бонди.
Останніми вчора закрилися торги на майданчиках винуватця торжества - США. За підсумками дня, індекс DJIA знизився на 5,55%, NASDAQ - на 6,19%. Схоже, український фондовий ринок сьогодні рухається під впливом американського зниження.
Крім того, учасники ринку чекають виступу глави ФРС США - Бена Бернанке. Очікується, що для стабілізації ринку він постарається обнадіяти інвесторів.