ua en ru

Український бізнесмен Тищенко та правоохоронці Казахстану отримали контроль над двома активами Аблязова

Спільними діями казахських правоохоронних органів і українського бізнесмена Сергія Тищенка два активу екс-глави "БТА банку" Мухтара Аблязова вартістю 250 млн дол. забрані і будуть повернені Казахстану. Про це йдеться в повідомленні прес-служби групи компаній "Фактор".

У Росії група компаній "Фактор", засновником якої є Сергій Тищенко, спільними діями з казахськими правоохоронними органами отримала контроль над двома колишніми активами Мухтара Аблязова - ЗАТ "Логопарка Толмачево" і ТОВ "Пишма" загальна вартість яких оцінюється в 250 млн дол.

ЗАТ "Логопарка Толмачево" - Новосибірськ, створено "Євразією логістик" в 2007 р. для будівництва поблизу новосибірського аеропорту Толмачево великого індустріального парку площею 806 тис. кв. м. В даний час здано в експлуатацію першу чергу, площею 45000 кв.м. Так "Логопарка Толмачево" пропонує в оренду якісні складські приміщення класу "А" компаній з різних секторів економіки, з індивідуальними потребами в складських потужностях.

ТОВ "Пишма" Єкатеринбург, - найбільший складський проект на Уралі, загальна площа якого становить 280 тисяч квадратних метрів. До теперішнього моменту здані в експлуатацію понад 190 тисяч квадратних метрів складських приміщень в парку.
Нагадаємо, екс-глава ради директорів "БТА банку" Аблязов, обвинуваченого в розкраданні 6 млрд дол., був затриманий 31 липня у Франції поблизу міста Канн. На даний момент суд Екс-ан-Провансу вирішує питання про його екстрадицію. А Казахстан намагається повернути всі викрадені активи олігарха "БТА банку".