ua en ru

Український агропромисловий комплекс потребує інвестицій у розмірі близько 150 млрд дол., - М.Присяжнюк

Український агропромисловий комплекс потребує інвестицій у розмірі близько 150 млрд дол. Про це повідомив міністр аграрної політики Микола Присяжнюк на міжнародному форумі, присвяченому інвестиціям в АПК, передає кореспондент РБК-Україна.

"Інвестори, як внутрішні, так і зарубіжні, виявляють цікавість до АПК", - відзначив М.Присяжнюк. На його думку, український агробізнес має високу рентабельність. "Якщо дотримувати всі технології і застосовувати подальші інновації, агросектор може бути високорентабельним", - вважає він.

"На сьогодні потенціал споживання продуктів харчування використаний максимум на 30%" - відзначив М.Присяжнюк. На його думку, споживання ростиме разом із зростанням добробуту українців. Позитивно на інвестиції впливає і великий людський ресурс в селі. "В Україні більше 30% населення живе в сільській місцевості . Весь цей ресурс може бути зайнятий в агропромисловості", - вважає міністр.

М.Присяжнюк відзначив низку стримуючих інвестиції чинників, зокрема це невирішене земельне питання. "Чинниками ризику також є непередбачуваність адміністративного регулювання цін і обмеження експорту", - додав він.