ua en ru

Українських спостерігачів СЦКК виведуть з окупованих територій Донбасу

Українських спостерігачів СЦКК виведуть з окупованих територій Донбасу Фото: СЦКК (mil.gov.ua)

Вихід РФ з СЦКК ставить під загрозу безпеку спостерігачів на окупованих територіях

Українських спостерігачів Спільного центру контролю і координації припинення вогню (СЦКК) виведуть з окупованих територій Донбасу. Про це заявив заступник голови управління по зв'язках з громадськістю Збройних сил України (ЗСУ) Юзеф Венскович, передає "112 Україна".

"Російська сторона несе повну відповідальність за розвиток ситуації з безпекою (в регіоні), її вихід з СЦКК ставить під загрозу безпеку тих спостерігачів, які перебувають на тимчасово окупованих територіях", - заявив Венскович.

За словами представника прес-служби ВСУ, українська сторона буде змушена вивезти своїх спостерігачів на підконтрольні території Україні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву Міністерства закордонних справ України, що українська сторона СЦКК продовжить свою діяльність у звичайному режимі.

Планується, що вона працюватиме зі Спеціальною моніторинговою місією Організації з безпеки і співробітництва в Європі у двосторонньому форматі і докладаючи всі зусилля для забезпечення безпеки персоналу місії при здійсненні нею моніторингу ситуації в рамках свого мандата.