ua en ru

Українські фондові індекси можуть вирости до кінця року ще на 20-30%, - І.Мазепа.

Основні українські фондові індекси можуть вирости до кінця року ще на 20-30% від нинішніх рівнів. Такий прогноз в інтерв'ю РБК-Україна озвучив генеральний директор інвестиційної компанії Concorde Capital Ігор Мазепа.
Він зазначив, що з початку року основні індекси виросли на 40% і вище, минулого року зростання склало більш ніж на 300%.
На думку І.Мазепи, зростання буде продовжуватися за умови того, що гроші на Заході не будуть дорожчати, а українська економіка буде працювати краще, ніж прогнозують аналітики. В іншому випадку він не виключає навіть падіння індексів.
«Якщо ми говоримо про те, що глобально гроші можуть подорожчати, наприклад центробанки західних країн підвищать ставки, або ми говоримо про те, що ми не побачимо зростання економіки 7-8%, а будемо бовтатися десь на рівні 3-5%, то я не виключаю ситуації, що фондові індекси не виростуть, а можливо, навіть впадуть з поточних рівнів. Все буде залежати від ситуації в світі, від настрою інвесторів, від їхніх заробітків на інших ринках, від їхніх апетитів та можливостей приймати український ризик», - сказав І.Мазепа.