ua en ru

Українські лікарі оглянули Савченко

Українські лікарі провели медичний огляд української льотчиці Надії Савченко, яка перебуває під вартою в російській в'язниці. Про це повідомила головний позаштатний спеціаліст Міністерства охорони здоров'я України зі спеціальності "гастроентерологія" Наталія Харченко за підсумками огляду Надії Савченко, передає прес-служба "Батьківщини".

"В цілому ми були в СІЗО, де утримується Надія, 5 годин. На момент огляду стан у неї було задовільним. Вона дуже мужньо тримається", - повідомила Харченко.

За її словами, українські медики детально вивчили документи, поспілкувались з російськими лікарями.

"Весь час виходу з голодування - а це стільки ж, скільки тривало саме голодування, - Надія повинна знаходитися в лікарні під спостереженням медиків", - зазначила Харченко.

Вона також повідомила, що українські медики все рекомендації щодо правильного виходу з голодування Савченко надали російським лікарям.

Як повідомив адвокат Савченко Марк Фейгін у своєму Twitter, Надії доведеться виходити з голодування два місяці.

Серед українських лікарів, які сьогодні оглянули Надію Савченко, був також заступник головного лікаря з медичних питань клінічної лікарні "Феофанія", лікар анестезіолог-реаніматолог Андрій Строкань і завідувач кафедри неврології Національного медуніверситету ім. Богомольця, невропатолог, професор Лариса Соколова.

Нагадаємо, вчора повідомлялося, що українських лікарів можуть не пускати до української льотчиці Надії Савченко через погіршення стану здоров'я.