ua en ru

Українські військові відбили атаку ДРГ бойовиків на Донбасі

Українські військові відбили атаку ДРГ бойовиків на Донбасі Фото: бойовики на Донбасі

Бойовики актвізували проведення аеророзвідки на Донецькому напрямку

Українські військові відбили атаку диверсійно-розвідувальної групи (ДРГ) бойовиків у зоні проведення антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться у повідомленні штабу АТО у Facebook.

Як зазначається, в районі проведення АТО російські окупаційні війська продовжують обстріли позицій Збройних сил України. Впродовж минулої доби зафіксовано 42 випадки відкриття вогню. З них 21 на Донецькому та 19 на Маріупольському напрямках, 2 на Луганському напрямку.


"Близько десятої години вечора під прикриттям темряви група противника в кількості до 8 осіб підійшла до опорного пункту в районі Богданівки. Тримаючись на відстані біля 500 м диверсанти відкрили вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. Українські захисники були готові до провокацій та дали гідну відсіч. За годину противник відступив у зворотному напрямку. Втрат серед особового складу української сторони немає", - йдеться у повідомленні.

Крім того, на Маріупольському напрямку вогонь з мінометів різних калібрів, гранатометів та кулеметів супротивник вів по укріпленнях Збройних сил України у Водяному, де противником також було застосовано БМП. По позиціях ЗСУ в населених пунктах Красногорівка, Тарамчук та Гранітне вівся гранатометний вогонь, у Новотроїцькому та Павлополі ворог застосував вогонь з мінометів. Поблизу Мар’їнки зафіксовано вогонь з зенітної установки. Неспокійно було в Луганському та Старогнатівці. В районі Мар’їнки та Широкиного активність проявили ворожі снайпери.

"На Донецькому напрямку противник вів мінометний та кулеметний вогонь по захисниках Авдіївки та Невельського. У Зайцевому та Нижньому Лозовому ворог застосував БМП, з яких зафіксовано 16 пострілів. По Опитному вогонь відкривався з протитанкового ракетного комплексу. По позиціях у Луганському окупанти застосували БМП та вогонь з кулеметів великого калібру, на цій ділянці активізувався снайпер", - йдеться у повідомленні.

Також, на Луганському напрямку по українських позиціях в Новозванівці та Лопаскиному бойовики двічі відкривали вогонь з гранатометів та стрілецької зброї. З другої половини дня у цьому напрямку спостерігалося затишшя.

"Противник активізував проведення аеророзвідки на Донецькому напрямку, де тричі зафіксовано польоти безпілотних літальних апаратів", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні проведення АТО на Донбасі за 3 серпня 2016 року в результаті бойових дій поранено 7 українських військовослужбовців, загиблих немає.