ua en ru

Командування ЗСУ почало "полювання на відьом" в зоні проведення АТО, - ІС

Командування ЗСУ почало "полювання на відьом" в зоні проведення АТО, - ІС Фото: Дмитро Тимчук

Після повідомлення ОБСЄ про обстріл центру Донецька з танків підрозділами ЗСУ, українські військові почали "полювання на відьом"

У зоні проведення антитерористичної операції (АТО) представниками українського командування розпочато "полювання на відьом" після звинувачень з боку ОБСЄ українських військ в обстрілі центру Донецька з танків, нібито 18 липня. Про це написав координатор групи "Інформаційний опір" (ІС) Дмитро Тимчук на своїй сторінці в Facebook.

Так, за словами Тимчука, ІС вважає за необхідне заявити про неприпустимість подібних дій з боку представників українського командування.

"Ми не коментуємо звинувачення з боку ОБСЄ - ця структура позиціонує себе як "незалежних спостерігачів" (але чомусь постійно грає на користь агресора в особі РФ) і давно дискредитувала себе. Але представники українського генералітету повинні хоча б заради інтересу перед подібними "розборами польотів" мигцем поглянути на ТТХ танкових озброєнь, раз вже під час навчання у військових училищах та академіях у них не було на те часу або бажання", - написав Тимчук.

Зокрема, згідно з даними ОБСЄ, вогонь вівся з танкових гармат з території, підконтрольній українській стороні - з району н.п. Піски (11 км від Донецька) і н.п.Первомайское (17 км від Донецька).

"У світі не існує танкових гармат (у т.ч. у вигляді перспективних зразків), здатних вести вогонь на такій дистанції (дальність стрільби з 125-мм гармати модернізованого Т-64БМ "Булат" українських військ: снарядами - до 2,5 км, ПТУР "Комбат" - до 5 км, при цьому, за "даними ОБСЄ", вогонь вівся снарядами)", - запевнили в ІС.

По оперативным данным группы «Информационное Сопротивление», в зоне АТО представителями украинского командования начата ...

Posted by Dmitry Tymchuk on 22 липня 2015 р.

Нагадаємо, вчора, 22 липня безпілотний літальний апарат спеціальної моніторингової місії Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксував скупчення бронетехніки проросійських бойовиків в 30 кілометрах на схід від Маріуполя.