ua en ru

Українські товари продовжують користуватися попитом на російському ринку, - МЕРТ

Українські товари продовжують користуватися попитом на російському ринку, - МЕРТ Фото: Наталія Микольська (facebook.com/Tianxia.Link)

Навіть з платою ввізного мита українські товари затребувані в РФ

Українські товари продовжують користуватися попитом на російському ринку. Про це сьогодні в ефірі "5 каналу" повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - торговельний представник України Наталія Микольська.

"Країни-сусіди завжди є природними партнерами. Якщо ніхто не руйнує природні зв'язки, які були між країнами, існували тривалий час, то однозначно ми бачимо те, що українські товари і далі користуються попитом на російському ринку, і ми не можемо про це не говорити. Це свідчить тільки про те, що в минулому році у зв'язку з штучними бар'єрами, які були створені для поставок українського експорту, зокрема, підняття мита або обмеження, які вводилися, російський бізнес пробував замінити українські товари, які Україна постачала. Зараз виявилося, що навіть з платою ввізного мита, яка застосовується до цих товарів, українські товари і далі затребувані, і далі конкурентні, і далі потрібні російському ринку", - сказала Микольська.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна має намір до кінця року подати у Всесвітню торговельну організацію четвертий позов проти Російської Федерації.