ua en ru

Українські прокатники мають право вимагати від РФ відшкодування за зняття з прокату фільму "Номер 44", - Держкіно

Українські прокатники мають право вимагати від РФ відшкодування за зняття з прокату фільму "Номер 44", - Держкіно Кадр з фільму "Номер 44"

Українські прокатники, які планували показ фільму "Номер 44", мають право вимагати від російського дистриб'ютора відшкодування збитків. Про це повідомляє Державне агентство України з питань кіно (Держкіно) на своїй сторінці у Facebook.

"Держкіно не має стосунку до скасування прокату американського фільму "Номер 44". Прокатне посвідчення на право демонстрації фільму в Україні було видане 15 квітня, через день після отримання документів від дистриб'ютора і за день до запланованого старту стрічки. Як вдалося з'ясувати у дистриб'юторської компанії MultiMedia Distribution, право на показ картини на території України було відкликане російською компанією "Централ Партнершіп" (ЦПШ), яка володіє правами на фільм і на території Росії, і на території України. Треба зазначити, що відкликання дозволу на прокат фільму "Номер 44" в Україні сталося несподівано і без попередження, що важко вдарить по українському дистриб'ютору, оскільки рекламна кампанія йшла повних ходом, на що, зрозуміло, була витрачена чимала сума грошей. Вважаємо, що українські прокатники, які планували показ фільму, мають право вимагати від російського дистриб'ютора відшкодування збитків", - йдеться в повідомленні.

Офіційна заява Держкіно України про скасування прокату фільму «Номер 44»Державне агентство України з питань кіно не ма...

Posted by ДержКіно України on 17 Апрель 2015 г.

Як зазначив голова Держкіно Пилип Іллєнко, ситуація з фільмом "Номер 44" наочно демонструє, що таке колоніальна залежність, коли всі зв'язки колонії із зовнішнім світом відбуваються виключно через метрополію.

Нагадаємо, заборонений в РФ фільм "Номер 44" не вийде в прокат в Україні та Білорусі.