ua en ru

Українські пенсіонери не будуть отримувати пенсії в російських банках

Українські пенсіонери не будуть отримувати пенсії в російських банках Фото: російські банки перестали виплачувати пенсії

Пенсіонерам запропонували альтернативні варіанти виплати пенсій

Пенсійний фонд України призупинив фінансування відділень російських банків. Про це йдеться в повідомленні Пенсійного фонду, опублікованому в "Урядовому кур'єрі".

Дане рішення було прийняте після відповідного указу президента України Петра Порошенка "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)".

"Це рішення стосується публічних акціонерних товариств "Сбербанк", "ВіЕс Банк", "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк", "ВТБ Банк", "БМ Банк". Воно передбачає заборону розміщувати державні кошти на рахунках цих установ", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, то пенсіонерам запропонували альтернативні варіанти виплати пенсій.

"У зв'язку з цим Пенсійний фонд України зупиняє фінансування вищезазначених відділень банків, а пенсіонерам запропоновано альтернативні варіанти отримання пенсій", - повідомляють у Фонді.

Зазначено, що пенсіонери зможуть отримати пенсії через відділення поштового зв'язку за місцем проживання. Дата виплати пенсії залишається такою ж, якою була в банку.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що російський "Сбербанк" заявив про блокування своїх відділень у 5 містах України.